Blue Flower

Erwtensoep

Ingredi├źnten

  • 250 g spliterwten
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 kruimige aardappel, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 dunne prei, in ringen
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • 300 g knolselderij, in reepjes
  • 1 kleine rookworst, in plakjes

Bereiden

Breng in een grote pan de spliterwten met 1┬Ż liter water, 1 eetlepel zout, karbonades, laurierblaadje en tijm aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig ook over de bodem. Voeg de aardappel en groenten toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.

Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Roer de soep goed door, zodat de erwten de soep binden. Voeg het vlees en de rookworst toe en laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood met katenspek.